ГДЗ Математика 3 клас. Підручник частина 1 [Козак М.В., Корчевська О.П.] 2020

icon08.09.2021, icon3 Клас / Математика, icon13 192, icon0



Номер 411. У сходженні на Говерлу брало участь 3 групи туристів. У першій групі було 24 туристи, у другій − на 8 туристів менше, ніж у першій, а в третій − у 2 рази менше, ніж у другій. Скільки всього туристів піднялося на Говерлу?
Розв'язання:
І гр. - 24 т.
ІІ гр. - ? т., на 8 т. менше, ніж І гр.
ІІІ гр. - ? т., у 2 рази менше, ніж ІІ гр.
Всього - ? т.
1) 24 - 8 = 16 (т.) - було в другій групі
2) 16 : 2 = 8 (т.) - було в третій групі
3) 24 + 16 + 8 = 48 (т.) - всього
Відповідь: 48 туристів
Номер 412. За короткими записами склади задачі й розв'яжи їх.
Розв'язання:
а) І ящ. - 8 кг
ІІ ящ. - ?, у 5 р. більше, ніж І ящ.
ІІІ ящ. - ?, на 16 кг менше, ніж ІІ ящ.
1) 8 • 5 = 40 (кг) - у ІІ ящику
2) 40 - 16 = 24 (кг) - у ІІІ ящику
Відповідь: 24 кг яблук у третьому ящику
б) І полиця - 15 кн.
ІІ полиця - 27 кн.
Разом І і ІІ полиці - ? кн.
ІІІ полиця - ?, у 6 р. менше, ніж І і ІІ полиці разом
На трьох полицях - ? кн.
1) 15 + 27 = 42 (кн.) - на двох полицях
2) 42 : 6 = 7 (кн.) - на третій полиці
3) 42 + 7 = 49 (кн.) - на трьох полицях
Відповідь: 49 книжок
Номер 413. Знайдіть в кожному ряду «зайве» число. Поясність, чому воно зайве.
а) 42 - зайве число, воно не є відповідно таблиці множення на 8.
б) 56 - зайве число, воно не є результатом таблиці множення на 9.
Номер 414. У кафе завезли 6 лотків із шоколадним морозивом, по 5 кг у кожному, і 8 лотків із ванільним морозивом. Скільки кілограмів ванільного морозива в лотку, якщо всього завезли 70 кг морозива?
Розв'язання
Ш. — 6 л. по 5 кг
В. — 8 л. по ? кг
Всього — 70 кг
1) 5 • 6 = 30 (кг) — шоколадного морозива
2) 70 - 30 = 40 (кг) — ванільного морозива
3) 40 : 8 = 5 (кг) — в 1 лотку ванільного морозива
Відповідь: 5 кілограмів.
Номер 415.
6 • (5 + 3) < 6 • 9
(12 - 3) • 7 < 8 • 8
5 • (10 - 3) > 5 • 6
(2 + 7) • 8 > 8 • 7
7 • (10 - 4) < 7 • (10 - 3)
5 • (9 - 2) = (9 - 2) • 5
Номер 416. Остап першого дня прочитав 9 сторінок книжки, що в 3 рази менше, ніж кількість сторінок, які Остап прочитав другого дня. Скільки сторінок книжки прочитав Остап за 2 дні?
Розв'язання:
І дн. - 9 ст., що в 3 р. більше, ніж ІІ дн.
ІІ дн. - ? ст.
Всього - ? ст.
1) 9 • 3 = 27 (ст.) - прочитав другого дня
2) 27 + 9 = 36 (ст.) - прочитав за 2 дні
Відповідь: 36 сторінок
Номер 417. Одна з найвищих гір у Карпатах має назву Піп Іван. За 3 дні на цю гору піднялося 100 туристів. Першого дня піднялося 52 туристи, це на 26 туристів більше, ніж другого дня. Скільки туристів піднялося на гору третього дня?
Розв'язання
І дн. — 52 т., це на 26 т. більше, ніж ІІ дн.
ІІ дн. — ? т.
ІІІ дн. — ? т.
Всього — 100 т.
1) 52 – 26 = 26 (т.) — другого дня;
2) 52 + 26 = 78 (т.) — за 2 дні;
3) 100 – 78 = 22 (т.) — третього дня.
Відповідь: 22 туристи.
Номер 418. Як бідонами місткістю 12 л і 5 л відміряти 9 л води?
Розв’язання
Із бідона місткістю 12 літрів 2 рази наповнити бідони по 5 л, 12 – 2 · 5 = 2 (л) — залишилося.
Із бідона 12 л відлити 5 л
12 – 5 = 7 (л) — залишилося;
2 + 7 = 9 (л).
Номер 419.
8 • х = 56
х = 56 : 8
х = 7
8 • 7 = 56
56 = 56
***
8 + х = 56
х = 56 - 8
х = 48
8 + 48 = 56
56 = 56
***
х : 8 = 6
х = 6 • 8
х = 48
48 : 8 = 6
6 = 6
***
56 : х = 8
х = 56 : 8
х = 7
56 : 7 = 8
8 = 8
Номер 420. Кавун, маса якого 4 кг, коштує 24 грн, а головка капусти, маса якої 2 кг, − 16 грн. На скільки гривень один кілограм капусти дорожчий від одного кілограма кавуна?
Розв'язання:
1) 24 : 4 = 6 (грн) - коштує 1 кг кавуна
2) 16 : 2 = 8 (грн) - коштує 1 кг капусти
3) 8 - 6 = 2 (грн)
Відповідь: на 2 гривні один кілограм капусти дорожчий від одного кілограма кавуна


iconГДЗ Підручник 2020 Підручники і посібники 3 клас Математика Козак Корчевська Частина 1
Якщо помітили в тексті помилку, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter
Схожі публікації
У даній публікації ще немає коментарів. Хочете почати обговорення?

Реклама
Що Вас цікавить більше?
Ми в соціальних мережах
Хмаринка тегів