Назад
ГДЗ Здоров’я, безпека та добробут 7 клас. Підручник [Фука М.М., Криховець-Хом’як Л.Я., Здирок О.М.] 2024
06.11.2024,
7 Клас / Основи здоров'я,
10,
0
Зміст
ВСТУП
Я — ПАТРІОТ
§ 1. Цінності громадянина України. Відповідальне ставлення до безпеки, здоров’я, добробуту власних та інших осіб
РОЗДІЛ 1. БЕЗПЕКА
БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
§ 2. Навички безпечної поведінки відповідно до суспільних та особистих цінностей. Види ризиків у навколишньому середовищі. Ризики воєнного часу
БЕЗПЕКА В НАСЕЛЕНОМУ ПУНКТІ
§ 3. Пожежна безпека в громадських місцях. Правила евакуації
§ 4. Правила поведінки в населеному пункті у воєнний час для зменшення небезпек. Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Самодопомога і долікарська допомога у стресових ситуаціях, при травмах
БЕЗПЕКА В ПОБУТІ
§ 5. Безпечне користування засобами побутової хімії для будівництва, господарства. Правила безпеки при користуванні побутовими приладами. Заходи забезпечення пожежної безпеки в побуті
БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ
§ 6. Правила безпечної поведінки під час подорожей різними транспортними засобами. Безпека пасажира легкового та вантажного автомобіля. Як захиститися при зіткненні транспортних засобів, дії свідка ДТП
БЕЗПЕКА В СОЦІАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ
§ 7. Вплив соціального оточення на формування навичок безпеки для життя, здоров’я та добробуту. Держава на захисті прав дитини. Вплив найближчого оточення підлітка. Вплив джерел інформації на безпечну поведінку. Комп’ютерна, ігрова та інтернет залежність
Узагальнення з розділу «Безпека»
РОЗДІЛ 2. ЗДОРОВ’Я
ЦІЛІСНІСТЬ ЗДОРОВ’Я І ВИБІР СПОСОБУ ЖИТТЯ
§ 8. Взаємозв’язок складників здоров’я. Навички, сприятливі для здорового способу життя
§ 9. Вплив засобів масової інформації, соціальної реклами на прийняття рішення щодо здорового способу життя
ТИ ДОРОСЛІШАЄШ
§ 10. Зрілість та її ознаки. Фізичний розвиток підлітків та способи покращення фізичної форми
§ 11. Косметичні проблеми у підлітковому віці та способи їх розв’язання
§ 12. Особливості психічного, духовного розвитку підлітків
ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ І НЕІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ, ЩО НАБУЛИ СОЦІАЛЬНОГО ЗНАЧЕННЯ
§ 13. Соціальні чинники ризику і заходи профілактики неінфекційних хвороб, що пов’язані зі способом життя
§ 14. Заходи профілактики інфекційних захворювань, що набули соціального значення на державному й особистому рівнях
§ 15. Протидія залученню до вживання наркотиків
Узагальнення з розділу «Здоров’я»
РОЗДІЛ 3. ДОБРОБУТ
ВЧИМОСЯ ВЧИТИСЯ
§ 16. Умови ефективного навчання. Власний навчальний потенціал і ресурси для розвитку та навчального прогресу. Ефективні навчальні засоби
РОБОТА З ІНФОРМАЦІЄЮ
§ 17. Джерела інформації. Пошук інформації щодо здоров’я, безпеки та добробуту. Оцінювання контенту джерел інформації
ПЛАНУВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЦІЛЕЙ І ЇХ РЕАЛІЗАЦІЯ
§ 18. Власні потреби та інтереси підлітків у навчанні. Планування навчальних цілей. Раціональна організація навчання і відпочинку як шлях до реалізації цілей
ЕМОЦІЙНИЙ ДОБРОБУТ
§ 19. Психічна і духовна складова здоров’я. Стрес і здоров’я. Керування стресом у воєнний час
§ 20. Культура вияву почуттів. Активне слухання. Конструктивна критика як стимул до вдосконалення. Конфлікти і здоров’я
КУЛЬТУРА СПОЖИВАННЯ
§ 21. Поведінка відповідального споживача. Бережне ставлення до власного майна і недоторканність чужого
ЯК РОЗПОРЯДЖАТИСЯ ГРОШИМА
§ 22. Прийняття фінансових рішень для добробуту. Фінансові цілі. Інструменти планування та контролю доходів і витрат
Я — КРИТИЧНИЙ СПОЖИВАЧ ТОВАРІВ ТА ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ
§ 23. Права та обов’язки споживача фінансових послуг. Захист прав споживачів
ДОБРОЧИННІСТЬ ТА ЇЇ ОЗНАКИ
§ 24. Способи і можливість здійснення доброчинності
Якщо помітили в тексті помилку, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter